Bolig uden bopælspligt

Folketinget vedtog i december 2020 ”nye” regler, som medfører, at ejere af nyetablerede boliger, der er udlagt til helårsbeboelse i en lokalplan, skal sørge for, at disse boliger tages i brug til helårsbeboelse, så snart der er tildelt en ibrugtagningstilladelse.

Reglerne finder alene anvendelse i de kommuner, der efter boligreguleringsloven er kategoriseret som regulerede kommuner, og finder kun anvendelse på lokalplaner vedtaget og offentliggjort efter den 1. januar 2021.

Hvad betyder det at en bolig er uden bopælspligt?

Hvis du ejer en helårsbolig uden bopælspligt, er det ikke et krav fra kommunen at du registrerer folkeregisteradresse på adressen.

En bolig kan være uden bopælspligt, hvis det er baseret på en lokalplan, der er vedtaget før 1. januar 2021 og boligen opfylder de regler som gør sig gældende for at den er fritaget for bopælspligt. Fx nyopførte beboelsesejendomme og erhvervsbygninger i Københavns Kommune, der er konverteret til boliger.

Hvis en beboer i en bolig uden bopælspligt registrerer folkeregisteradresse på adressen, vil bopælspligten dog træde i kraft og boligen vil ikke længere være uden bopælspligt.

En bolig uden bopælspligt som sekundær bolig

En bolig uden bopælspligt giver ejeren mulighed for at have et sted, uden ved lov at være tvunget til registrerer folkeregisteradresse på adressen. En del udenlandsdanskere ejer en bolig uden bopælspligt som de benytter, når de er hjemme i Danmark. Da boligen er uden bopælspligt, er ejeren ikke nødsaget til at udleje den og det er lovligt at den står tom, når den ikke benyttes af ejeren.

Det kan for nogle udenlandsdanskere også være attraktivt at leje en bolig uden bopælspligt, da det giver lejeren mulighed for at have et sted uden at registrere folkeregisteradresse på adressen, men kun have postadresse registreret.

Overvejer du at købe eller leje en bolig uden bopælspligt?

Står du og overvejer at købe eller leje en bolig uden bopælspligt har vi mulighed for at hjælpe dig. Hos Lützau har vi en lang salgs- og udlejningshistorik af eksklusive boliger uden bopælspligt.

Lützau har bl.a. stået for salget af boligerne på Nordø, som alle er uden bopælspligt. De eksklusive lejligheder er tegnet af Henning Larsen Architects og står klar til indflytning i 2023. Og med ganske få boliger tilbage, kan du stadig nå at få et hjem uden bopælspligt med Nordhavns bedste beliggenhed. De resterende eksklusive lejligheder uden bopælspligt er mellem 74-136 kvadratmeter store og byder alle på enten altan, privat terrasse eller tagterrasse.

Lyder en eksklusiv bolig uden bopælspligt i Nordhavn som noget for dig, kan du læse mere på Nordoe.dk

I Fredensborg på Kæmpehøj 5 har vi også en bolig til salg uden bopælspligt.

Ejendommen er beliggende i landzone og da Fredensborg Kommune ikke kræver helårsbeboelse er denne indbydende étplansvilla på 237 m² uden bopælspligt.

Hvis du søger en lejebolig uden bopælspligt, kan vi også hjælpe dig. På Nordø i Nordhavn har vi pt. flere enestående lejligheder til leje uden bopælspligt i højeste i international klasse. Ejendommen er tegnet af Henning Larsen Architects og opført i 2023 med gennemtænkte designdetaljer og materialer af absolut højeste kvalitet. Se mere på https://lutzau.dk/til-leje/

Vi glæder os til at høre fra dig.

Persondatapolitik