Tilbage

Smuk renoveret penthouse i historiske Nyhavn

Der er ikke mange, der kan sige, at deres hjem såmænd er bygget i legoklodser og står i miniatureformat som en fast seværdighed i Legoland. Men det er tilfældet med denne enestående penthouselejlighed beliggende i den mere rolige ende af Nyhavn i første parket til kanalen. Men sin placering øverst oppe er begge etager af lejligheden forkælet med fri og uhindret udsigt ned gennem havnen med hyggelig trafik fra de små lejebåde og de karakteristiske haverundfartsbåde, der trofast sejler måbende turister rundt i vore smukke havnestad.

Lejligheden tilgås fra den brostensbelagte gade, og så snart de automatiske porte lukker bag dig, er du i en anden verden af smukke krukker med oliventræer og smagfuld belægning. Gården rummer den legendariske Eventyrernes Klub, hvor berejste globetroppere mødes hver tirsdag og deler deres fortællinger fra usædvanlige rejser under usædvanlige forhold, som er kriteriet for optagelse i klubben.

Men eventyret begynder først rigtigt oppe i den yderst rummelige toetagers lejlighed, der kan nås via den smukke trappeopgang eller med elevator.

Indenfor i lejligheden mødes du af en kompromisløs æstetik, hvor god smag og gedigne materialer yder respekt for lejlighedens historie og ypperlige beliggenhed.

Entréen, gæstetoilettet og de tilstødende rum yder en meget varm velkomst og de gennemgående brede planker i Douglas gran giver med sin bløde densitet et meget behageligt gulv at bevæge sig rundt på.

Men forgabelsen over lejlighedens faktiske beliggenhed begynder først at rodfæste sig, når man træder ind i den over 60 kvadratmeter store stue.

Ejendommen rager flot op over sine nabobygninger, hvilket tillader fem vinduer i gavlen, der giver et fantastisk lysindfald og en uhindret udsigt over Inderhavnsbroen – eller Kyssebroen som den også kaldes. Det er ikke svært at falde i staver stående ved de mandshøje vinduer, mens man betragter livet i havnen og de ivrige cyklister på broen, der nemt og hurtigt rammer Nordatlantens Brygge på Christianshavn fra Nyhavn. Den maritime stemning og tilknytning til havnelivet understreges af et charmerende og originalt koøje, der giver anderledes kig til vandet.

Etagen rummer en stor spisestue med franske døre mod gården, et stort badeværelse med dobbeltvask udført med skibsbelægning på gulvet med karakteristisk gummiliste mellem plankerne og elementer i mahogni. Vejen videre til køkkenalrummet og de to gode værelser går gennem hvad man ville kalde en gallerigang med ovenlys, fritlagte spær og en flot lysplan, der lyser eventuelle værker op.

Køkkenalrummet er i samme mahognitræsort og er snedkerudført til rummets finurlige karakteristika med kogeniche og indbyggede detaljer.

Næste etage rummer en decideret master bedroom-afdeling, med badeværelse i forlængelse af soveværelset og ikke mindst en helt fantastisk tagterrasse med udsigt over de historiske tage og Operaen majestætisk liggende i baggrunden.

Den toetagers penthouselejligheden i Nyhavn har historisk charme og et gennemgribende højt niveau i samtlige rum. Alt er smukt og nænsomt restaureret med messingdørgreb og radiatorskjulere overalt. Beliggenheden er indiskutabel og en seværdighed i sig selv – men der er selvfølgelig også en grund til at Nyhavn er foreviget i legoklodser i Billund.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Stilren liebhaverlejlighed med både kant og karakter på eftertragtet beliggenhed i København K.

Pilestræde 35D, 2. København
København K
Frankrig Montauroux Frankrig
Persondatapolitik