Tilbage

Anerkendt funktionalisme i fredet ejendom

Vestersøhus betegnes som én af de mest væsentligste og toneangivende bygningsværker indenfor den danske modernistiske arkitektur. Den funktionalistiske ejendom med den fantastiske beliggenhed langs Sankt Jørgens Sø i København er tegnet af Kay Fisker og opført i samarbejde med C.F. Møller i 1936, og den fredede ejendom fremstår i dag som et ikonisk og globalt anerkendt mesterværk indenfor funkisstilarten.

I Vestersøhus ligger en række unikke penthouselejligheder med markante terrasser mod søen og en udsigt over byens tage. I nr. 72 i 6. sals højde finder du denne smukke lejlighed, der er blevet opdateret med respekt og indsigt, så den i dag fremstår som et smagfuldt modernistisk hjem uden sidestykke.

Når man træder ud af elevatoren, der kører den sidste etage op til kun denne lejlighed, og træder ind i de historiske og højloftede omgivelser overvældes man af en følelse, der bedst kan beskrives som Wauv. Vi ligger over de store piletræer langs søbredden og udsigten ned langs de tre søer og ud over Frederiksberg, Vesterbro og Nørrebro er helt uhindret og spektakulær. Ja, du kommer nok til at stå for vennegruppens nytårsaftener, når du kan levere en terrasse med denne udsigt, som hver eneste dag er en dragende faktor i livet på toppen af byen. Solnedgange bliver et tidspunkt på dagen, man prioriterer at være hjemme på.

Lejlighedens leverum i form af stuer og spisestue vender mod de store vinduer og dobbeltdøre mod terrassen, der dagen igennem forsyner rummene med et skiftende lys, der kaster lange skygger på væggene. Værelser og walk-in vender mod gården og penthouselejligheden byder på to yderligere altaner. Den ene med direkte udgang fra soveværelset og de bedste betingelser for at nyde kaffen i morgensolen. Den anden altan har udgang fra køkkenet og strækker sig i resten af lejlighedens bredde.

Snedkerkøkkenet er fra Malte Gormsens Møbelsnedkeri og er udført med inspiration fra Kay Fiskers funktionalistiske tilgang med stilistisk afrundede hjørner, der underspillet taler til de karakteristiske fyldninger i dørene. Bordpladerne er i børstet rustfrit stål og armaturerne er fra danske Toni, som i resten af lejligheden. To lave indbyggede køleskabe er med til at skabe et køkken, der ikke forstyrres af høje elementer.

Lejligheden har nye sildebenstrægulve overalt og walk-in er ligeledes i snedkereret høj kvalitet fra Malte Gormsen.

I gården kan der lejes en privat parkeringsplads ligesom Danmarks ældste eksisterende squashbanner ligger gemt herinde – stolt passet og plejet af Københavns Squash Klub siden 1936. På taget er der fælles tagterrasser – én pr. opgang.

Vestersøhus er noget af det ypperste danske arkitektur har leveret gennem årene. Kay Fiskers tanker og visioner manifesteres i en stilren kvalitetsbygning, hvor al overflødigt er skåret væk til fordel for funktionaliteten og de gennemtænkte detaljer. Læg dertil en status som fredet, der betyder, at du slipper for at betale grundskyld.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Indflytningsklart rækkehus beliggende på Sundvænget i Hellerup.

Sundvænget 44 Hellerup
Hellerup
Charlottenlund Viggo Rothes Vej 49 Charlottenlund
Persondatapolitik