Stedet hvor alle vil bo - Lützau

Stedet hvor alle vil bo

Alle der kommer hjem fra udlandet har kun fået én ting at vide: Hellerup, Hellerup, Hellerup.

12. september 2018 - Opslag

Da jeg var barn, var Hellerup ikke så mondænt, som det er i dag. Mange af de store lejligheder og huse var lavet om til kollektiver. I dag er Hellerup et af de mest populære og attraktive områder overhovedet. Alle der kommer hjem fra udlandet, eller i det hele taget bare kommer fra udlandet, har kun fået én ting at vide: Hellerup, Hellerup, Hellerup. Og Hellerup er også det tætteste, du kommer på ’residential’ kombineret med noget by. Det er typisk bankere, der kommer hjem. Konen vil gerne hjem, så børnene kan blive danskere, og ja de vil alle bo i Hellerup. Det er det storbyagtige liv med beboelseskvarter i den ene ende af vejen og restauranter i den anden ende, der trækker. Der er sindsygt mange restauranter nu og et helt andet liv end i gamle dage. Du kan få alt nu. Du behøver ikke engang at tage ind til byen længere.

Et kvarter med kæmpe potentiale er Svanemøllen, der også bliver kaldt ambassadekvarteret. Man kan måske mene, at det er lidt kedeligt, når man går en tur der, men læg mærke til husene. De er ekstremt flotte, opført af gullaschbaroner for mange år siden. Svanemøllen er Københavns Kommune, og det er dét, der har holdt kvarteret tilbage. I mange år var det ikke attraktivt. Det endte med 50 procent erhverv i mange af ejendommene og en masse shippingfirmaer og ambassader, der rykkede ind. Det slog området ihjel, men i dag kommer der flere og flere privatpersoner ind, og kommunen har også ændret sig radikalt. Så det er altså endt med et villakvarter på Østerbro med nogle af de flotteste huse, du kan forestille dig. Der kan være en upside i det område, det er lidt uopdaget, selvom det har ligget der i mange, mange år. Mange af de flotte palæejendomme som ligger i Svanemøllekvarteret ville koste 6 – 7 millioner mere, hvis de eksempelvis havde ligget på Sundvejene i Hellerup.

Kristian Lützau er opvokset i Klampenborg, har gået på Skovshoved Skole og sælger i dag de huse, han legede i som barn. Følg med, når han folder kvartererne ud, fra København til Rungsted på Lutzau.dk

Persondatapolitik