Vinrankevej 7, Hellerup - Lützau Book fremvisning
Tilbage

Præmieret og æstetisk arkitekttegnet villa fra 1964 beliggende på attraktiv børnevenlig vej ved Øregårdsparken.

Præmieret, æstetisk og usædvanlig smuk arkitekttegnet villa fra 1964 beliggende på attraktiv børnevenlig vej ved Øregårdsparken.

Arkitekten bag ejendommen er den kendte arkitekt Jean-Jacques Barüel som bl.a. havde ansættelse seks år hos Alvar Aaltos tegnestue i Helsingfors, hvor de to stjerne arkitekter arbejdede tæt sammen og prægede hinanden. Sammen med Elissa Aalto tegnede de bl.a. KUNSTEN museum of Modern Art Aalborg, som er Jean-Jacques Barüels hovedværk.

Ejendommen på 276 m² i forskudte plan har lighedstræk med Alvar Aalto egen private bolig og tegnestue: Aalto House i Helsingfors. Aalto House fungerer i dag som museum i en hyldest til Alvar Aalto. Villaen har været i familiens eje siden 1988 og fremstår i husets oprindelige arkitektoniske stil med utrolig mange flotte detaljer.

Ejendommen er opført i højeste kvalitet med de bedste materialer såsom mahogni vinduer, egetræsparketgulve samt tagrender og sålbænke i kobber.

Indvendigt er villaen fyldt med mange flotte arkitektoniske detaljer samt et spektakulært og smukt lysindfald fra de store vinduer. Villaen er træ elskerens drøm med overflod af oregon pine: Lofter, gelænder, døre, bogreol og indbyggede garderobeskabe.

Boligen indeholder bl.a. entré, gæstetoilet og præsentabel hall med indbygget garderobeskab. Fra entreen er der adgang til afdeling indeholdende soveværelse og dressing room samt stort bryggers med brusekabine. Bryggers har direkte udgang til den stille og ugenerte have.

Imponerende stor højloftet opholdsstue med smukkeste pejs og indbygget reol samt udgang til skøn overdækket terrasse med pejs og adgang til haven. Her kan man sidde ude året rundt med ild i pejsen og nyde stilheden og birkebrændets knitren fra pejsen. Fra opholdsstuen åben forbindelse til spisestuen, der også er betænkt med smukt lysindfald fra de store vinduer. I forskudt plan bag køkkenet findes det tidligere pigeværelse med vask og indbygget garderobeskab. Værelset har separat trappe og indgang og kan fungere som ugenert teenager værelse eller støjfrit kontor.

På første sal: Fordelingsgang, forældresoveværelse med indbyggede garderobeskabe, soveværelse og walk-in værelse med skabe. Herudover badeværelse med badekar, bruser og dobbelt vask.

Denne helt og aldeles pragtfulde ejendom er en sjælden sand tidslomme, hvor en ny ejer med et ønske om istandsættelse, sandsynligvis vil respektere huset oprindelige arkitektoniske stil. Æstetikken og arkitekturen er fuldstændig unik, og villaens beboere vil hver dag nyde det spektakulære lysindfald og de mange smukke detaljer.

Ejendommen er bevaringsværdig i kategori 2.

Vinrankevej er centralt beliggende i Hellerup med Øregårdsparken som ”genbo”, tæt på Øresund, Strandvejens mange butikker og indkøbsmuligheder samt områdets gode skoler som bl.a. Tranegårdsskolen og Øregaard Gymnasium.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Med udsigt og få meter til Svanemølle Sandstrand udbydes den helt og aldeles charmerende 3-længet ”vognports bolig”.

Strandpromenaden 57 København
København Ø
Charlottenlund Ordrup Jagtvej 117 Charlottenlund
Persondatapolitik