Sømandshvile 1A, Rungsted Kyst - Lützau / Book fremvisning her
Tilbage

Enestående og repræsentativ hvidpudset ejendom med oprindelse tilbage til 1700 tallet. 

Enestående og repræsentativ hvidpudset ejendom med oprindelse tilbage til 1700 tallet. Oprindelig under navnet Storkegården indtil ind i 1800 tallet, hvor navnet blev ændret til Sømandshvile. Sømandshvile blev i midten af 1940’erne ændret som følge af en brand. Dagligstuen blev som led i genopbygningen gjort større, ligesom taget på hovedhuset ændredes fra strå til træspån.

Boligen indeholder i dag 471 m² boligareal i hovedbygningen med 100 m² kælder, 96 m² boligareal i genopført anneks samt 170 m² garage- og staldbygning med erhvervsstatus. Huset er beliggende på 9.672 m² grund med smuk park. Ankomst til den helt private og fuldstændig ugeneret beliggende ejendom Sømandshvile sker via præsentabel forplads.

Den usædvanlige smukke og herskabelige ejendom er gennemrenoveret i perioden 2012 – 2015 med undtagelse af garage- og staldbygningen. Hovedhusets tagbeklædning blev under renoveringen udskiftet og er forpatineret bæverhale spån i akacie fra Starupwood. Alle udhæng, tagrender og inddækninger er udført i kobber. Alle værn er håndsmedet efter 1700 tals forbillede.

Indvendigt fremstår huset ligeledes i uovertruffen god stand med mange originale detaljer og gennemgående smagfuld stil med bl.a. stuk, høje paneler, fyldningsdøre, sildebens parketgulve, stuk, lister og tapeter på væggene.

Hovedejendommen indeholder: Smuk hall med pejs og flot trappeløb til 1. sal, gæstetoilet, i forskudt plan ca. 80 m² særdeles højloftet opholdsstue med pejs, dobbelte terrassedøre med udgang til parken og herreværelse med pejs. Endvidere stor spisestue med dobbelt terrassedør. I direkte forbindelse med spisestuen, stort køkken med svensk porcelænsovn og nedgang til kælderen. Derudover grovkøkken og sekundær entré. Via hallen endvidere 1 kontor med forrum og gæstetoilet.

På 1. sal: Gallerigang, 3 børneværelser, børnebadeværelse, forældreafdeling indeholdende: badeværelse med separat toilet og påklædningsafdeling samt soveværelse med udsigt over parken.

Kælderen indeholder: Forrum, stor vinkælder, vaskerum, fyrrum og disponibelt rum.

Annekset, som er med stråtag er genopført og indeholder i stueetagen: Forrum og garderobeskab, separat toilet og separat badeværelse med brus. Herudover opholdsrum. Vand og afløb er klargjort til montering af køkken. På 1. sal: Stort værelse.

Garage- og staldbygningen indeholder: Garage til 2 biler, opstaldning til 1 hest, værksted, skralderum, toilet og 2 disponible rum samt stort loft.

Alt i alt en helt enestående ejendom, som er renoveret med respekt for den oprindelige arkitektur.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Med udsigt og få meter til Svanemølle Sandstrand udbydes den helt og aldeles charmerende 3-længet ”vognports bolig”.

Strandpromenaden 57 København
København Ø
Charlottenlund Ordrup Jagtvej 117 Charlottenlund
Persondatapolitik