Tilbage

Japansk minimalisme møder dansk funktionalisme.

Den nordiske tradition med brug af træ har altid gået godt i tråd med den japanske arkitektur, der er præget af optimerende og enkle løsninger, der både skal pladsoptimere men også skabe en rolig og balanceret æstetik inspireret af Feng Shui-principperne. Den gennemtænkte villa på Ordrup Jagtvej er et pragteksemplar på at skabe en bolig, der netop favner intelligente opbevaringsløsninger med et stramt design udført i varme organiske materialer inde som ude. En designfilosofi der går under navnet ”Japandi”, som udtrykker et harmonisk mix af japansk minimalisme og skandinavisk funktionalitet.

Huset, som ligger tilbagetrukket på lille stikvej, er på sammenlagt 116 etagemeter og er gennemrenoveret i perioden fra 2020-2023 og står i dag totalt indflytningsklart med fantastiske terrasser af proppet ipé, der smukt taler til det cedertræbeklædte hus, der kun bliver smukkere som tiden og vejret påvirker ædeltræet.

Haven og udeområderne er afstemt husets stramme tilgang med lukkede bedringe i cortenstål og bambusbeplantning, der opretholder den asiatiske stemning.

Husets forskudte niveauer understreges af den rummelige entré, der i eget plan har adgang til to gode værelser med indbyggede skabe i eg, der går helt til rummenes imponerende loftshøjde. Lyset strømmer ind fra ovenlysvinduerne i entrégangen og skaber en varm velkomst til huset, der understreges af de massive gulvplanker i ask, der går igen i hele huset.

Op af trappen møder vi hjemmets leverum med snedkerkøkken i ask og hårde hvidevarer fra Miele. Gennem hele huset er der tænkt integreret belysning, som en skabende indretningseffekt. Både som en praktisk foranstaltning men også til at fremhæve rummene og belyse træstrukturer og smukke detaljer. En begavet lysplan der er tænkt sammen med integrerede højtalere fra firmaet ONE A.

I husets underetage ligger soveværelset og husets badeværelse. Detaljen med skydedøren til soveværelset er godt eksempel på ”Japandi-stilen” hvor elementer indbygges og skaber plads. Stilen i soveværelset er gennemført med indbyggede skabe i eg og badeværelset følger den stramme funktionalisme men stadig med varme organiske materialevalg.

Et spændende og intelligent istandsat hus, der trods kvadratmeterantallet formår at skabe en åben og lys familievilla, der rummer, alt hvad man skal bruge men gør det med en overlagt stilsikker fremtoning inde som ude. Hus og grundstørrelse tilsammen resulterer desuden i meget lave boligskatter.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Tilbagetrukket fra Store Kongensgade

Store Kongensgade 110D, 3. tv København
København K
København K Fredericiagade 16, 3. th København
Persondatapolitik