Tilbage

Isoleret og tæt på alt.

Nordø er et enkelt men præcist beskrivende navn for dette nye maritime byområde i København – vi er nemlig på en ø i Nordhavn. Herude, omringet af vand og lys, har Henning Larsen Architects tænkt, skabt og udviklet et åndeligt pusterum i form af en række originale og arkitektonisk spændende bygninger. Med udgangspunkt i studier om sol og vind er de to ejendomme, Nordøkarréen og Nordøhuset, nu færdigbygget og visionerne om at bo og leve i tæt kontakt med havet og himlen på Nordhavns bedste beliggenhed er indfriet til fulde.

Isoleret fra resten af Nordhavn – kun bragt sammen af to broforbindelser – giver Nordø følelsen af at træde over i et intimt og lokalt community, hvor smukke bygninger, grønne pladser og vand møder dit blik, uanset hvor det vender. På den anden side er man tæt på alt i en helt naturlig forbindelse med storbyen, hvor lokalområdets Metro, S-tog og Havnetunnel giver dig en urban mobilitet.

I rød tråd med resten af Nordhavns industrielle ophav er de to bygninger muret i to forskellige rustrøde nuancer af smukke brændte Petersen tegl.

Nordø er en overskuelig størrelse med fem ejendomme, hvor Henning Larssen Architects har stået for de fire. Øens femte ejendom er en cirkulær bygning helt ude på spidsen, som Vilhelm Lauritzen Architects har tegnet. Bygningens spektakulære arkitektur indeholder en atrium i midten med plantevækst og højt til loftet, som øens beboere frit kan benytte.

Nordøkarréen, hvor de få tilbageværende lejligheder er beliggende, deler visionen om at lade ude -og indeliv smelte sammen med store vinduespartier og altaner. Nordøkarréen adskiller sig arkitektonisk med et løbende etagefald mod vandet og lader stort set samtlige lejligheder have en relation til lys, mens de nyder godt af den fantastiske udsigt over havnen.

På Nordø smelter fællesområderne sammen med livet udenfor ejendommene. Den grønne lyse gård i Nordøkarréen deler materialer som cortenstål og træ, der ligeledes opleves i oaser rundt omkring på Nordø. På toppen af ejendommen er der skabt et konditag med udsigt over byen og vandet. Der er noget ret magisk over at lave englehop så tæt på himlen.

Indenfor fortætter den dybe forståelse for gedigne materialevalg med smukke opgange, som alle er med elevator. Akustiske egetræslameller i loftet skaber ro for ørene, mens øjet finder ro i detaljer som nedfældede stålprofiler i det klassiske terrazzogulv. Stilen i opgangene er nordisk og ren og demonstrerer en materialeforståelse, der blot forstærkes, når døren til lejligheden åbnes.

Henning Larsen Architects har i den grad taget opgaven alvorligt og indrettet med et meget højt kvalitetsniveau. En tyk egetræshoveddør repræsenterer det første indtryk, mens egetræslister hele vejen rundt løfter æstetikken og smukt afslutter det karakteristiske sildebensmønster på gulvene, der er lagt med gulvvarme overalt. Farvepaletten er inspireret af nordens nuancer, med farvetoner fra himmel og hav uden at henlede til konservative hvidt-i-hvidt-løsninger, der ofte ses på nyere projekter. Alle døre er monteret med klassiske Arne Jacobsen-greb.

Materialekarakteren styrkes yderligere med køkken, -skabe og -badelementer fra danske Unoform med indmad i fingertappet ahorn. Vaskesøjlen er tysk kvalitet fra Miele smukt skjult bag en matteret glasdør og badeværelsesarmaturer er fra Dornbracht, mens der er Quooker i køkkenet med kogende vand på sekundet.

Livet på Nordø fyldes af havets refleksioner og giver sjælen og sanserne plads til at ånde med højt til himlen og ro. Beliggenheden i Nordhavn må betragtes som en ren 5’er, hvilket giver helt mening, når du spadserer over broen til din egen rolige ø – lige der midt i byen. Det er ganske unikt.

Kontakten til vandet i havnekanalen er nærværende og intens og stemningen stiger et par grader, når de fortøjede både vugger idyllisk fra side til side. Det hele foregår lige der uden for vinduerne og altanen af den 88 kvadratmeter store lejlighed uden bopælspligt.

Bekymrer du dig om klodsede parkerede biler skal berøve dig den unikke udsigt, kan du blot tage det roligt, da gadeparkering på hele Nordø kun er tilladt i begrænset omfang. Det samme er badning fra selve Nordø, hvilket betyder, at de lettere livlige badegæster, der ofte frekventerer Nordhavn, holder sig fra harmoniske Nordø.

Lejligheden er indrettet i designlinjen Nordø, der er sanseligt sammensat og udviklet af Henning Larsen Architects Interior Design-team. Udgangspunktet har været at skabe en farvepalette, der taler til de gedigne materialevalg og understreger livet i tæt kontakt med vandet.

Unoform-køkkenet er i en farvetonen kieselgrau og lejligheden er yderligere optimeret af massive egetræsparketgulve, der giver en daglig luksus til fødderne. De lyse Unoform elementer går igen i både badeværelse og de indbyggede skabe.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Tilbagetrukket luksus med hele fire meter til loftet

Niels Hemmingsens Gade 32A, 1. th. København
København K
Nordhavn Mariehamngade 3, 5. tv Nordhavn
Persondatapolitik