Tilbage

Historiske penthousedrømme i fredet ejendom med privat parkeringsplads i gården.

Lille Strandstræde har alle dage været indbegrebet af god stil. Fredeligt og roligt tilbagetrukket fra Nyhavns leben, er der en original charme, der emmer af autentisk københavnerhistorie. Lige om hjørnet ligger Store Strandstræde, der byder på gode butikker, Emmerys, The Union Kitchen, Zeleste og flere andre hyggelige spisesteder. Navnet, ”Strandstræde” trækker aner tilbage til dengang, hvor gaden lå ud til stranden, indtil Nyhavn og Kongens Nytorv blev anlagt I 1670’erne.

Ejendommen er fra 1770 og forhusets klassicistiske og herskabelige facade var dengang skabt og udformet med det ene formål at fremvise ejerens magt og økonomiske status, som i den grad var passende på William Halling, der i samtiden var en kendt og hovedrig godsejer. Med en militærkarriere bag sig døbte han således ejendommen Brigadér Hallings Gård.

Ejendommens kulturhistoriske værdi har af samme årsag givet den status som fredet, der udover glæden ved at bo indenfor voldene i et stykke særlig vigtig byfortælling også kan mærkes økonomisk ved ikke at være underlagt ejendomsskatter.

Lejligheden i nr. 14A ligger placeret i selvsamme forhus og lever op til ejendommens pondus med en yderst præsentabel penthouse i to plan på 126 m2 med en stor privat og solrig tagterrasse.

Den charmerende tagterrasse byder på træbelægning og grønne plantevægge og er fuld af solrige hyggekroge og ikke mindst en udebruser. Der er noget helt specielt over at starte dagen med at skylle sig under åben himmel med uhindret udsigt over byens tage.

Lejlighedens store køkkenalrum har et smukt lysindfald over det langstrakte køkken, hvor løftet op til kip giver en fantastisk rumfornemmelse. De fritlagte hanebånd, bindingsværkdetaljer og søjler giver et charmerende vink om lejlighedens historik og kvalitetsoplevelsen fuldendes af smukke radiatorskjulere og plankegulve i kirsebær.

Lejligheden byder desuden på to nyere badeværelser, hvor det ene er med et stort badekar med fine kig til himlen.

Lille Strandstræde ligger centralt i det attraktive smørhul bag Kongens Nytorv med tæt afstand til Amalienborg Slot, Toldboden, Kastellet og Ofelia Plads, hvor det er muligt at få sig en dukkert hele året rundt. Med sin beliggenhed indbyder dette hjem til et aktivt kulturliv med gåafstand til byens seværdigheder som Skuespilhuset, Det Kgl. Teater, Nationalmuseet og Glyptoteket.

Den nærmeste metrostation er Kongens Nytorv ligesom Marmorkirken Station ligger lige om hjørnet og får dig hurtigt videre. Har du brug for en parkeringsplads mere end den der allerede medfølger i købet, er det muligt at tilkøbe parkeringslicens via Københavns Kommune. Alternativt er der Jeudans parkeringskælder ved Ofelia Plads, hvor der også altid er god plads til gæster.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Skøn møbleret lejlighed på 89 m² med altan og uden bopælspligt.

Store Strandstræde 18C, 2. København
København K
København K Lille Strandstræde 14A, 2. København
Persondatapolitik