Tilbage

Gl. Skagen fra sin allerfineste side.

Adressen på dette gennemførte autentiske hus på Højen i Gl. Skagen indrammer ret godt, hvad du kan forvente dig af dette yderst sjældent udbudte sommerhus helt deroppe på toppen af Danmark.

På en bakketop med 180 graders uhindret udsigt til Skagerraks skumtoppe ligger Havbakken 2 – eller Dreyers Hus som det går under i Skagens folkemunde. Idyllisk og underspillet troner huset som et historisk øjebliksbillede på, hvad Gl. Skagen repræsenterer, når alt går op i en højere enhed.

Liggende der for enden af vejen og med en unik placering i klitterne er det sagnomspundne skagensgule sommerhus med de karakteristiske røde tegl blandt de bedst beliggende i hele Gl. Skagen. Uden overdrivelse. Af samme grund har det været ejet af samme familie i nær mod 100 år.

Opført i begyndelsen af 20’erne og nænsomt restaureret og bevaret gennem tiden. Sommerhuset på Havbakken står i dag som dengang, og har naturligt opnået en bevaringsværdig status med en anerkendelse som en del af den danske kulturarv.

Via fortrappen til terrassen åbnes glasdøren direkte til spisestuen. Hoveddøren til entréen kan også benyttes, men livet i klitterne kalder mere på balancen og rytmen mellem det ubesværede inde og udeliv, hvor dørene bare står åbne.

I spisestuen er førstehåndsindtrykket en følelse af, at tiden herinde har stået stille. Den smukt bevarede indretning med udsmykninger og udskæringer, den blåmalede skænk og kakkelbordet med fortællinger om nordens mytologi. Alt sammen indhyllet i et originalt almueskær. Spisestuen har en dejlig størrelse med god plads til rejepillende sommergæster og den rå murstensvæg indrammer den rustikke stemning, hvor man ikke går så meget op i, om der trækkes strandsand med ind på gulvet.

Gennem fyldningsdørene med påmalede eventyr og fabler kommer man ind i stuen, hvor man straks overvældes af det nordiske lys, der strømmer skødesløst ind fra alle vinduer. Stuen har en vinkel med hyggelige kroge og hjørner og en stor helmuret pejs ornamenteret med dansende bønder udskåret af ejers bedstefar. Bag hjørnet gemmer der sig en fasttømret alkove med et koøjelignede vindue vendende mod klitterne og havet.

Stueetagen byder derudover på et velholdt køkken med fyldningslåger med god bordplads, opvaskemaskine og hvide originale kakler og ikke mindst en krydderihylde med navneskilte.

Førstesalen er indrettet med tre gode værelser i en mere let og lys indretning, og et badeværelse med brus og armaturer fra danskproducerede TONI. Hele førstesalen har originale plankegulve og særligt heroppe bekræftes man i, hvorfor begrebet ”Skagenslys” er opstået.

Husets kælder er i samme fine stand som resten af huset og udover et ekstra gæsteværelse, er her eget bad og toilet og et bryggers med vaskemaskine og tørretumbler til løbende klargøring af sæsonens mange badehåndklæder.

Sommerhusgrunden er bakket og kuperet med et godt skur indrettet med en læterrasse ligesom den gamle brønd heldigvis har fået lov til at blive stående. Begge er prydet med røde tegl, som skaber en harmonisk sammenhæng bygningerne imellem. Mod syd er den store naturterrasse afskærmet fra den livlige vestenvind med en massiv mur i naturlig forlængelse af huset. Med klitbevoksning og hybenbuske er grunden præcis som den skal være, når man bor på Havbakken i Gl. Skagen.

Læs mere Læs mindre

Kontakt Lützau

Bestil fremvisning

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste boliger

Udlejes kun til lejere som ikke har behov for at tage folkeregisteradresse.

Toldbodgade 38B, 4. tv. København
København K
Hørsholm Kirsebærvej 8 Hørsholm
Persondatapolitik