Alle vil have København tæt på - Lützau

Alle vil have København tæt på

Folk har en tendens til at samle sig om hinanden og omkring en beliggenhed.

29. august 2018 - Opslag

Folk har en tendens til at samle sig om hinanden og omkring en beliggenhed. De vil have nogen, de kan identificere sig med. Ikke nødvendigvis nogen de skal stå og kramme til en vejfest, men nogen de ligner. Det var ikke helt så udtalt, da jeg begyndte som ejendomsmægler, som det er nu. Sundvænget i Hellerup er et eksempel på denne udvikling. Tidligere var det alt fra kystbanesocialister, flippede advokater og det man dengang kaldte borgerlige familier, der boede på vejen. I dag er vejens kvadratmeterpris steget så kraftigt, at du nærmest skal have solgt en virksomhed bare for at komme i nærheden af et af rækkehusene.

Hambros Allé har noget andet. Det er en evigt populær vej og måske den smukkeste i kommunen på grund af aksen fra Øregårdsmuseet, hvor du kan stå og se ned af alléen. Men Hambros Allé havde sin storhedstid før finanskrisen, dengang der var gået developer i den. Hambros Allé er stadig populær, men omsætningshastigheden er ikke lige så hurtig som før finanskrisen. Viggo Rothes Vej er også en af de meget populære veje. Faktisk har efterspørgslen aldrig været større. Den ligger i øvrigt kun 1.500 meter fra Hambros Allé og bærer rent faktisk postnummeret 2920 Charlottenlund, selvom de fleste tror, at det er 2900 Hellerup.

Da jeg var ung mægler, var den typiske model, at havde du klaret dig godt økonomisk og boet inde i byen, så købte du et hus i Klampenborg, Charlottenlund, Hellerup, Vedbæk eller Rungsted. Sådan er det ikke længere. I dag bliver mange i City eller køber en projektlejlighed i et af de nye områder. Men den helt store forskel på dengang og nu er, at alle efterspørger nærhed til København. For bare ti år siden var det ligeså let at sælge et hus i Rungsted som i Klampenborg. Der kunne være forskel prismæssigt, men efterspørgslen var den samme. Sådan er det ikke mere. Nu er nærheden til København afgørende. Dengang var der ingen, der gik op i transporttid. Det var ikke et issue. Det er det i dag, og jeg tror ikke kun, at det er fordi, at bilkøerne er blevet længere.

For nogen er Gardes Allé, A N Hansens Allé eller Lemchesvej i Hellerup de mest attraktive beliggenheder lige nu. For andre kan det ligeså godt være Richelieus Allé, som også efter min opfattelse er absolut ”prime location” i Hellerup. Husene ligger langs med Øresund. Men der er så få huse, hvoraf Schweizerische Botschaft har ét, og Polen har to. Af de øvrige huse ud til vandet er der måske kun fire eller fem, der realistisk kan komme i spil inden for de næste 25 – 30 år. Men så er der selvfølgelig god tid til at spare op.

Kristian Lützau er opvokset i Klampenborg, har gået på Skovshoved Skole og sælger i dag de huse, han legede i som barn. Følg med, når han folder kvartererne ud, fra København til Rungsted på Lutzau.dk

Persondatapolitik